

Naturen vrimler med spiselige frugter – især hen på sommeren og efteråret.
Her præsenteres 23 forskellige frugter fra agern til tyttebær, der alle kan samles og bruges. Nogle er velkendte, andre er mere ukendte. En enkelt frugt, bukketorn (gojibær) har længe været anset for giftig, men er nu frigivet til almindelig madbrug.
Det nye nordiske køkken har inspireret til atter at kende naturens planter og bruge dem i maden. Lige netop frugter er noget, vi alle kan være med til at samle, spise og konservere.
Her finder du opskrifter på f.eks. agernsmåkager, enebærsennep, hasselnøddecreme, varm havtornsaft med krydderier, tjørnebærgelé, abildkranse, mirabellechutney, tyttebærboller, slåen-æblegelé, skovjordbærmarengs m.m.
Forfatteren Bente Halkjær er hortonom, skribent og en ivrig samler af naturens frugter.
Kirsten Tind står for de smukke og præcise tegninger, og Kira Brandt har leveret de skønne madfotos.
Du vil eventuelt også synes om
Naturen vrimler med spiselige frugter – især hen på sommeren og efteråret.
Her præsenteres 23 forskellige frugter fra agern til tyttebær, der alle kan samles og bruges. Nogle er velkendte, andre er mere ukendte. En enkelt frugt, bukketorn (gojibær) har længe været anset for giftig, men er nu frigivet til almindelig madbrug.
Det nye nordiske køkken har inspireret til atter at kende naturens planter og bruge dem i maden. Lige netop frugter er noget, vi alle kan være med til at samle, spise og konservere.
Her finder du opskrifter på f.eks. agernsmåkager, enebærsennep, hasselnøddecreme, varm havtornsaft med krydderier, tjørnebærgelé, abildkranse, mirabellechutney, tyttebærboller, slåen-æblegelé, skovjordbærmarengs m.m.
Forfatteren Bente Halkjær er hortonom, skribent og en ivrig samler af naturens frugter.
Kirsten Tind står for de smukke og præcise tegninger, og Kira Brandt har leveret de skønne madfotos.