Egern og pindsvin

Egern, pindsvin og frøer er noget at det naturlige dyreliv man kan være heldig at have i haven udover fugle. Men for at få disse hyggelige dyr i haven, skal man ofte gøre noget for at lave haven indbydende for dem. Hvis man ønsker at tiltrække egern, er det mest oplagte at opsætte et egern foderhus med nødder. Disse foderhuse har ofte et låg som egernet selv kan åbne. Ønsker man at gøre forholdene for dem helt perfekte, kan man også overveje en egern redekasse. For at øge sandsynligheden for pindsvin i haven, er det vigtigt at have et sted de kan gemme sig - fx i en bunke grene - og under eller i nærheden deraf kan man sætte et pindsvinehus.

Aktive filtre

DKK 869,00
DKK 69,00
DKK 249,00
DKK 269,00
DKK 469,00

Foderhus til pindsvin og frøer

Ud over det hyggelige liv som små fugle kan give til haven, er der også andre dyr man kan være heldige at have i sin have som pindsvin, frøer, tudser og egern. Til fuglene har mange et smart foderbræt som øger mængden af fugle samtidig med, at de kan nyde godt af det lækre foder. For at øge sandsynligheden for at disse kommer på besøg, så kan man installere forskellige redskaber. Det kan være et pindsvinehus til pindsvinene, så de kan gemme sig fra rovdyr og hunde, eller for at de kan gå i læ for dårligt vejr. Vælger man et hus i en passende størrelse, så kan man være så heldig at pindsvinet stifter familie og ens have. I de små huse kan man passende placere lidt hø, så der er komfortabelt og rart for pindsvinene. Ud over hyggen fra de små søde dyr bør man også huske på, at de faktisk er nyttedyr i form af at deres primære form for føde er snegle og insekter, som man jo oftest ikke ønsker i sin have.

En anden mulighed for dyreliv i haven kan være et lille hus til frøer, der kan give dem læ både om sommeren for varmen, men også i de kolde måneder.

Foderhus til egern

Ved at sætte små foderhuse beregnet til egern op i haven, kan man være heldig at få besøg af et egern eller to. Disse huse kan enten hænges op i træer eller på en væg/mur eller sågar en stolpe. Rigtig hyggeligt er det, hvis man kan placere foderhuset foran et vindue, så du har udsigt fra stuen. De små gnavere er utrolig underholdende, intelligente og ikke mindst søde at se på. Foderhusene til egern er designet således, at rummet til foder fyldes med et udvalg af nødder og evt. nogle frø og kerne – vær dog opmærksom på at den valgte type foder er egnet til egern. Herefter vil egernet selv kunne sidde på kanten, og åbne det lille tag og på den måde få fat i maden, som den kan dufter på lang afstand. Egern er meget intelligente, og vil hurtigt finde ud af at der er mad her. Endvidere er det et meget aktivt dyr og forbrænder derfor ligeledes hurtigt hvad de indtager. De har derfor brug for meget protein- og fedtholdigt foder specielt i vinterhalvåret hvor det kræver ekstra energi at holde sig varm – et foder hus til egern er derfor en super god løsning.