Små fugle og vand

Mange mennesker fodrer fugle, men meget færre stiller vand ud til dem. Fugle har brug for rent vand at drikke og bade i. Vand er især vigtigt om vinteren, når den naturlige forsyning er frossen - samt i tørre perioder om sommeren.

Vand til fugle øger mængden af besøgende i haven med 50%

Fugle tilfredsstiller deres behov for vand gennem deres kost eller ved at drikke. Mange fugle der lever af insekter dækker deres behov gennem kosten, mens fugle fodret med frø har en tør kost og derfor nødt til at drikke mere. Hvis du giver dine fugle vand vil du øge mængden af besøgende med 50%.

Fuglene har brug for at drikke mindst to gange om dagen

Da fugle ingen svedkirtler har, har de har brug for mindre vand end pattedyr. Men de mister vand ved vejrtrækning og gennem deres ekskrementer. De fleste af de små fugle har brug for at drikke mindst to gange om dagen for dække deres tabte væske.

Vand er tilgængelige for fugle i naturen i form af lavvandede vandløb og pytter. Skovfugle kan drikke vanddråber der samles på blade. Svaler og mursejlere der tilbringer deres dage i konstant flyvning kan sluge vanddråber mens de flyver.

Hvordan drikker fuglene?

De fleste fugle drikker ved at dyppe deres næb i vandet og derefter læne deres hoveder tilbage for at synke. Duer kan dog dyppe deres næb og drikke kontinuerligt.

Se vores udvalg af fuglebade