Giftige planter Forstør

Giftige planter

P542X

Ny vare

Mere end 100 nordiske plantearter er giftige. De indeholder stoffer, der kan skade ved hudkontakt eller hvis de spises af mennesker og husdyr.

Giftige planter og plantestoffer findes overalt omkring os – og undertiden i den mad, vi spiser. Det er ”in” at spise naturens vilde planter og dermed vigtigt at sikre sig, at det man indsamler,  ikke er giftigt. Heldigvis er dødelige forgiftninger sjældne, men giftige planter er til stor bekymring for mange. Derfor er det vigtigt at kende planterne, så forveksling kan undgås.  Mange planteforgiftninger er heldigvis ”falsk alarm” – men ét fejltrin er ét for meget.

I denne grundbog er der i tegning og tekst lagt vægt på identifikation af de giftige planter.  Bogen omtaler også, hvilke giftstoffer planterne indeholder, hvordan stofferne virker og forgiftningens symptomer. Desuden vejledes i, hvornår man skal søge hjælp hos læge eller på  skadestue – samt giver anvisning på eventuel selvbehandling.

Teksten krydres af interessante forgiftningshistorier ”fra det virkelige liv”: Hvad er giftig honning?  Hvorfor dør heste af at græsse på strandengen? Kan man begå selvmord med stormhat?  Hvad er krysantemum-allergi? Kan man overdosere med naturlægemidler? Findes ”det perfekte  giftmord”

Forfatteren Per Mølgaard, botaniker, lektor, ph.d. ved det tidligere Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet, har i mange år forsket og undervist i læge- og giftplanters indholdsstoffer.

Botanisk tegner Kirsten Tind er mester for alle de vellignende og smukke plantetegninger.

Bogen er udarbejdet i samarbejde med Giftlinjen.

"Giftige planter" henvender sig til alle, der indsamler planter eller har småbørn. Den er også en uundværlig hjælp til dem, der professionelt har brug for viden om de giftige planter: læger, sygeplejersker, landmænd, kokke, dyrlæger, konsulenter, hesteejere, medarbejdere i daginstitutioner, skoler, grønne afdelinger, naturforvaltninger m.fl. 

2 Varer

rating Se 2 anmeldelser
Gns. vurdering: 4/5 - Anmeldelser: 2

198,00 DKK

Produkt information

Forlag Koustrup og Co.
Illustration Kirsten Tind
Forfatter Per Mølgaard
Indbinding Hardback - stift bogbind
Antal sider 350
ISBN 978-87-93159-02-0

Produktanmeldelser

rating Ok
Anita H. d. 05-02-2022 Kunne godt have brugt fotografier istedet for tegninger så man lettere kunne genkende planterne ude i naturen
rating Spændende læsning
Britta P. d. 17-03-2021 Efter at have fundet nogle pigæbler i mit rosen bed, som jeg ikke vidste var giftige, blev jeg nysgerrig efter hvilken andre giftige planter der for i haver og fri natur.


Tilbehør